Престижни награди за наши ученици от ХХII Национален детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“

Ученици изучаващи народни инструменти в Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” – Плевен, се върнаха с престижни награди от ХХII-я Национален детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, който се проведе на 30 април 2022 г. в гр. Стара Загора.

От класа по кавал с преподавател д-р Владимир Величков, специална награда, първо място, целева стипендия и златен медал спечели Преслав Стефанов (6 клас). В категория камерна музика Преслав Стефанов и Ник Цветанов (11 клас) са с първа награда и златен медал, а с трети награди са отличени Георги Дамянов (5 клас, целева стипендия) и Ник Цветанов (годишна стипендия).

Класа по гъдулка с преподавател Борислав Иванов, беше представен от учениците Павлос Пенковски (7 клас) – първо място, златен медал и целева стипендия, Антония Гъркова (9 клас) – специална награда на журито, Славян Мацев (8 клас), Виктория Стефанова (9 клас) и Мартин Монков (11 клас).

В настоящото издание на престижния конкурс участваха инструменталисти, камерни инструментални групи и оркестри от всички музикални училища в България.

Журито, което оцени изпълненията, беше с председател Димитър Христов – диригент на Народния оркестър при БНР, преподавател в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, и членове: Петьо Костадинов – гайдар, солист в оркестъра на БНР, преподавател в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, Пейо Пеев – гъдулар, солист в оркестъра на БНР, преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, Костадин Генчев – аранжор, оркестрант в оркестъра на БНР.

Национално училище по изкуствата "Панайот Пипков" - Плевен

National School of Arts - Pleven, Bulgaria

 

Контакти

Плевен 5800
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 33