ДЪГА ОТ ТАЛАНТИ - Национална програма „Участвай и променяй – родителят активен партньор в училищния живот“

На 01.06.2022 г., в двора на НУИ „Панайот Пипков“ се проведе детско матине „Дъга от таланти“ - представителна изява с ученици и родители по Национална програма „Участвай и променяй – родителят активен партньор в училищния живот“, което е заключителното мероприятие по националната програма. Гости на събитието бяха Данаил Цолов - Директор на Северняшки Ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев",  Валентин Асенов - Хъкъла - председател на Представителството на СБХ в Плевен и Пламен Марков - Диригент на Общински духов оркестър.

Финалът утвърди добрата комуникация с родителите, надхвърляща рамките на междуличностните взаимоотношения и по-добри умения за работа в екип на учениците, чрез дейностите по проекта: музика, танци, изобразително изкуство, екипни състезания, кариерно ориентиране.

Връчиха се грамоти „Аз, ти и изкуството - посланици на доброто“, като доказателство за:
- развити социални умения и изградено партньорство между родителите и училището, основано на взаимно доверие;
- преодоляна пасивност и скептицизъм на родителите по отношение на възможностите на училището да предложи интересни и полезни за децата  форми за изява;
- изкуството съдейства на образователният процес, за да бъде той пълноценен, разкривайки творческия потенциал на всяко дете;

Програмата помогна да се осъществи основната задача:
- Нашето училище - място, което създава приятелства. Място, което вдъхновява, насърчава и улеснява хората, които искат да се занимават с изкуство. Място, което обединява личности с общи мечти.

Национално училище по изкуствата "Панайот Пипков" - Плевен

National School of Arts - Pleven, Bulgaria

 

Контакти

Плевен 5800
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 33